Hästarna hos oss

beskuren bamse
Bamse

Bamse är en blandras mellan Ardenner och Nordsvensk. Han är gårdens största häst men en trygg och snäll häst av kraftigare typ, vilket gör att han kan bära personer upp till 120 kg. Förutom ridterapi använder vi honom också till vagnturer. Han är mycket samarbetsvillig och älskar att arbeta så trots sin storlek går han också på några lektioner i historisk ridkonst.

 

kiwiKiwi

Kiwi är gårdens blåögda snygging. Hon kom till oss tillsammans med Vanilla som skulle kunna vara hennes tvilling. Kiwi är en Tinker/Irish Cob-korsning. Hon är en mycket trevlig häst att rida, en lite känsligare häst som vill att man är tydlig om man ber henne om något så hon förstår vad man vill.

 

 

beskuren vanilla
Vanilla

Vanilla är en renrasig tinker/irish cob. En supersnäll och ganska pigg ponny, viktbärande och väldigt lätt att ha och göra med.En robust dam som är ganska välutbildad och passar de flesta ryttare. Har en extra växel om ryttaren vill ha den. Är till utseendet extremt lik Kiwi förutom att hon är lite grövre. Vanilla är väldigt samarbetsvillig och kan gå med på samtliga lektioner.

 

 

 

beskuren vincent

Vincent

Vincent är en frieserkorsning och gårdens framtida historisk-dressyrhäst. Han är en modig och framåt kille som är väldigt nyfiken.

 

 

mya redigerad

Mya

Är ett renrasigt irish cob sto, pigg och framåt och välutbildad i grunden. Jobbar en del i verksamheten och då mest på uteritter och på banan. Mamma till Bentley.

 

 

 

bentley3

Bentley

Bentley är en valack från Blekinge som ägs av Emma. Hans pappa var en shirekorsning och hans mamma Mya är en renrasig Irish Cob. Han är en känslig men snäll kille som förhoppningsvis bli en fin ridhäst då han visar fina gångarter.

 

 

 

redigerad diesel3

Diesel

Diesel är ett halvblod som ägs av Isabelle. Inriktad på hoppning. Han var väldigt försiktig när han kom men har blivit mer och mer nyfiken.

 

 

 

 

redigerad Respekt

Respekt

Är en bruksnordsvensk som ägs av Helene. Han är pigg och trygg och är under utbildning för att användas i verksamheten. Går ibland uteritter.

 

 

 

 

redigerad tyson

Tyson

Är en criollo/koniker blandning som ägs av Moa och eftersom han är en unghäst är han under inridning just nu. En väldigt tuff och nyfiken häst.