beskuren gallopUtöver ridterapin så håller jag lektioner i historisk dressyr som den klassiska dressyren har sitt ursprung i. Där skolade man hästarna med för sits och små hjälper främst för att man skulle kunna hålla i svärd och lans samtidigt så behövde man en lyhörd och följsam häst.

För att få det så krävs det av oss att vi har kontroll på våran kropp, att våra rörelser inverkar på hästen vid rätt tidpunkt, inte bromsar upp hästens rörelse eller gör rörelser utanför hästens som den i sin tur behöver parera upp.

Gungar vi med i hästens rörelse så att den får parera upp våran eller är vi följsamma och förstärker hästen i stället för att störa hästen?

Jag lägger mest fokus på ryttaren och vilka hjälper impulser vi ger medvetet och omedvetet. Bålstyrka höfter och kroppskontroll. Om ryttaren gör rätt så gör hästen rätt om vi visar den på ett sätt som är enkelt att förstå. För att kunna göra det så är det bra att vi kan styra hästen korrekt, få koll på hästens bogar och bakdel samt lära oss att känna hästens rörelse så vi kan inverka på rätt tidpunkt när hästen är i rörelse.

Den historiska dressyren är så ryttarfokuserad så det är lätt att göra övningar med hästen som man inte trodde dom var redo för, endast på grund av att man själv fått bättre kontroll på sin egen sits och inverkan. Man behöver inte skola om sig för att ha nytta av övningarna i både klassisk dressyr eller hoppning.

Jag håller i lektioner på gården där man kan låna en av mina hästar, eller ta med egen. Jag håller även regelbundet i kurser, både här och hos andra. Jag kan också komma ut till din gård vid önskemål.

För priser se här.